Mijn favorieten

Woningruil Brabant

Woningruil in Brabant? Hoe zit dat?

De basis van een ruil is gelegen in het feit dat huizenzoekers pas iets willen kopen als ze hun eigen huis verkocht hebben. Dit ter voorkoming van dubbele lasten. Door te ruilen voorkomt een koper deze dubbele lasten. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de verkoper. Een win-win situatie.

Soms kan een ruil zelfs uit meer dan twee woningen bestaan! Woningruil is niet eenvoudig, er dient aan veel voorwaarden gedacht te worden, zoals het afstemmen van een overdrachtsdatum, het voorbehoud van financiering "over en weer", de onderhandeling van de te kopen en de te verkopen woning, etc. etc. Laat u begeleiden door uw eigen NVM makelaar.­ Indien er woningen beschikbaar zijn voor woningruil wordt dit een speciale pagina weergegeven.
 

­

Twee soorten woningruil:

1. woningruil waarbij beide partijen daadwerkelijk in elkaars woning willen gaan wonen
2. woningruil waarbij de verkoper van een duurdere woning d.m.v. woningruil in een lager prijssegment terecht wil komen, waarbij zijn verkoopkansen stijgen

Als consument (woningzoekende) is het door middel van een woningruil in Brabant eenvoudig om snel inzicht te krijgen in de woonwensen van de verkoper. Hopelijk past het zo dat koper en verkoper 'elkaars woning leuk vinden', dan is sprake van een kans op woningruil!
 

­

Voorwaarden

U en mogelijk twee of meer huishoudens overwegen een woningruil aan te gaan in de omgeving Brabant.

Er zijn verschillende mogelijkheden van woningruil mits u en de andere kandidaten voldoen aan de voorwaarden.­

Op dit moment zijn er geen woningen in ons aanbod die beschikbaar zijn voor een woningruil in Brabant.