Mijn favorieten

NHG

Nationale Hypotheek garantie
 

Sinds 1 juli 2014 is de maximale NHG grens verlaagd naar € 265.000,-


Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft u uw geldverstrekker de zekerheid dat uw hypotheekschuld wordt terugbetaald. In ruil daarvoor betaalt u minder hypotheekrente. U kunt NHG krijgen als u een lening afsluit voor het kopen van een woning, maar ook als u al een eigen woning bezit en deze wilt verbouwen (kwaliteitsverbetering). Sinds 1 juli 2014 is de maximale NHG grens omlaag naar € 265.000. 
 

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dé garantie op hypotheken tot € 265.000,--. Met NHG leent u verantwoord en veilig. Bovendien kunt u met NHG profiteren van een fikse korting op uw hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,6%. Dat scheelt honderden euro’s per jaar!

 
Vraag uw hypotheekadviseur altijd of u in aanmerking komt voor NHG. Want, stel dat u arbeidsongeschikt of werkloos wordt, uw relatie wordt beëindigd of uw partner komt te overlijden, dan kan het zijn dat u de hypotheek niet meer kunt betalen.

Wanneer u de woning verkoopt en de opbrengst is niet voldoende om uw hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen het verschil (restschuld) aan de hypotheekverstrekker (de bank waarbij u de hypotheek heeft). Zo wordt voorkomen dat u met een schuld achterblijft.
 

Voorwaarde voor kwijtschelding van de restschuld is dat u meewerkt om de schuld zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat wanneer u uw hypotheek niet meer kunt betalen, u direct contact op moet nemen met uw hypotheekadviseur.
 

Nationale Hypotheek Garantie


Wilt u meer informatie ontvangen over de Nationale Hypotheek Garantie?
Neem contact op met Johan voor vragen en meer informatie.