No risk clausule

Zonder risico kopen kan! Met een 48 uur (No Risk) clausule. Het blijft een dilemma: u ziet uw droomhuis, maar durft niet te kopen. Eerst moet namelijk eigenlijk uw eigen huis nog verkocht worden. Logisch toch? U loopt namelijk een risico als u een nieuw huis koopt wanneer uw huidige woning nog niet verkocht is. Maar als u niet snel beslist is uw droomhuis misschien al gekocht door andere geïnteresseerden: dat is ook niet de bedoeling!
Hierbij dé oplossing.

­

­

Koop onder voorbehoud van verkoop van uw eigen woning

Bij een no risk clausule onderhandelt u met de verkoper van uw droomwoning over de voorwaarden van de koop. U koopt de nieuwe woning onder de ontbindende voorwaarde dat u de koop kunt ontbinden als uw eigen woning niet binnen een nader te bepalen termijn verkocht is.­ Zo gunt u uzelf meer tijd voor de verkoop van uw huis, zodat u rustig aan de slag kunt met de verkoop van uw woning. Lukt het niet om uw eigen woning op tijd te verkopen? Dan kunt u van de aankoop van uw nieuwe woning afzien. ­Het nadeel is dat weinig verkopers met deze no risk clausule willen werken, omdat ze zich dan volledig afhankelijk stellen van de voortgang van de verkoop van uw woning. Hierdoor kunnen ze zelf andere kopers mislopen.
 

­

­

Koop met 48 uurs no risk clausule

Een 48 uurs no risk clausule is vrijwel gelijk aan het kopen onder voorbehoud van verkoop van de eigen woning (zie eerstgenoemde punt). Zoals daar staat aangegeven willen veel verkopers daar echter niet aan meewerken omdat ze dan te veel afhankelijk zijn van de verkoop van uw woning.

Door de 48 uurs no risk clausule te gebruiken spreekt u met de verkopende partij af dat de verkopers, na het sluiten van een koop met u (onder voorbehoud van verkoop van uw eigen woning) wél door mogen gaan met de verkoop van hun woning/uw droomhuis.

Wanneer de verkopende partij een andere koper vindt, moeten ze – voordat ze een koop met de andere kandidaat mogen sluiten – eerst u 48 uur de tijd geven om alsnog te beslissen of u wilt kopen. Op deze manier heeft de verkoper nog mogelijkheden om een andere koper te vinden, maar heeft u als eerste gegadigde altijd de eerste keuze om uw droomwoning te kopen.

U zult het besluit om de woning te kopen wellicht af laten hangen van de situatie van uw eigen woning. Heeft u al een bod op uw huis ontvangen? Dan kunt u misschien toch uw droomhuis kopen.
Is er weinig animo voor uw eigen woning? Dan zult u waarschijnlijk niet binnen 48 uur tot koop overgaan. In dat geval is de verkoper vrij om met de andere partij in zee te gaan.

­

­

Johan* uw makelaar is lid van de NVM

Johan* uw makelaar is NVM-makelaar. Als NVM-makelaar kan Johan* u de No Risk clausule toelichten, zodat u precies weet wat deze regeling inhoudt.­

Uw droomhuis gevonden in ons actuele woningaanbod?
Neem direct contact op met Johan* uw Makelaar en laat u informeren over de No-Risk clausule regeling: 0165-560780 of info@johanuwmakelaar.nl.

­

­