Woningruil Brabant

Woningruil in Brabant? Hoe zit dat?

De basis van een ruil is gelegen in het feit dat huizenzoekers pas iets willen kopen als ze hun eigen huis verkocht hebben. Dit ter voorkoming van dubbele lasten. Door te ruilen van woning voorkomt een koper deze dubbele lasten. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de verkoper. Een win-win situatie.

Voorwaarden

Een woningruil is niet eenvoudig. Er dient aan veel voorwaarden gedacht te worden, zoals het afstemmen van een overdrachtsdatum, het voorbehoud van financiering "over en weer", de onderhandeling van de te kopen en de te verkopen woning, etc. Er zijn verschillende mogelijkheden van woningruil mits u en de andere kandidaten voldoen aan de voorwaarden. ­Laat u begeleiden door uw eigen NVM makelaar, zoals Johan*.

­

Twee soorten woningruil:

1. woningruil waarbij beide partijen daadwerkelijk in elkaars woning willen gaan wonen
2. woningruil waarbij de verkoper van een duurdere woning d.m.v. woningruil in een lager prijssegment terecht wil komen, waarbij zijn verkoopkansen stijgen

Als consument (woningzoekende) is het door middel van een woningruil in Brabant eenvoudig om snel inzicht te krijgen in de woonwensen van de verkoper. Hopelijk past het zo dat koper en verkoper 'elkaars woning leuk vinden', zodat er sprake is van een kans op woningruil!

Op dit moment zijn er geen woningen in ons aanbod die beschikbaar zijn voor een woningruil in Brabant.